BTC Voorbereid voor Sterke Correctie na het gaan onder 9k

Written by on 26. Juni 2020 in Bitcoin

Bitcoin heeft de afgelopen uren een scherpe correctie gezien na een daling van $9.800 op maandag naar het dieptepunt van gisteren van $8.988 te midden van een bearish building momentum en een toenemende volatiliteit. Op het moment van schrijven handelt de cryptocurrency voor $9.258.

Het goede nieuws is dat de koers van Bitcoin terug is gekomen na het verkennen van gebieden onder de $9,000. In de vroege uren van donderdag testte BTC het $9.200 ondersteuningsniveau en heeft het de verliezen van gisteren geconsolideerd in een bereik boven dit belangrijke niveau.

Vooruitkijkend, vindt de vlaggenschipcrypto sterke biedingen in de buurt van het $9.200 steunniveau, en als de stieren er niet in slagen om deze cruciale steun te verdedigen, zou er een andere scherpe daling op de korte termijn kunnen zijn.

De volgende grote steun wordt gezien in de buurt van het $9.000 niveau, waaronder de beren waarschijnlijk een test van de $8.800 steunzone zullen richten.

Bitcoin geijkt op Sterke Correctie te zien

Het feit dat BTC de $9ks nu al bijna 2 maanden met succes vasthoudt, wordt door sommige traders en analisten geïnterpreteerd als een bullish indicatie. Inderdaad, deze recente consolidatie is zeer vergelijkbaar met de consolidatie die werd waargenomen aan het begin van de laatste bull market van Bitcoin.

BTC-handelaar en analist DaveTheWave is echter niet overtuigd van het bullish sentiment en deelde de onderstaande grafiek.

De analist, die voorspelde dat Bitcoin Era zou terugkeren naar $6.400 wanneer niemand dacht dat dat zou gebeuren, zegt dat na een sterke rally van meer dan 100% vanaf de dieptepunten van maart, een 25% correctie in de cryptocurrency markt waarschijnlijk is. Dit zou resulteren in een BTC-prijs van $7.000.

DaveTheWave heeft verschillende nauwkeurige voorspellingen voor de middellange termijn gedaan, die aangeven dat BTC zijn stierentrend van 2020 rond de $11.000 zou overtreffen.

S&P 500 Correlation Could Reinforce Bear Trend

Voorafgaand aan de woensdag openden de aandelen, daalden de futures die aan de Amerikaanse benchmarkindex waren gekoppeld met 0,8%, omdat de beleggers signalen uit de economie beoordeelden, waaronder een heropleving van virusinfecties in delen van de V.S. en China.

Bovendien merkte Julian Emanuel, de belangrijkste aandelen- en derivatenstrateeg bij investeringsmaatschappij BTIG LCC op dat de S&P 500 verder kon vallen in de komende sessie.

Een crash in de S&P 500 zou Bitcoin lager kunnen doen uitvallen vanwege de griezelige correlatie met aandelen, omdat handelaren hun margin calls door elkaar halen door crypto te verkopen om contant geld te zoeken.

De volgende BTC-duik zou significant kunnen zijn, maar technische analisten vinden $8.600 tot $9K een veilig neerwaarts doelwit.

«