Vem uppfann Bitcoin och vem är en mystisk

Written by on 24. August 2018 in Översikt

Vem uppfann Bitcoin och vem är en mystisk grundare, Satoshi Nakamoto? Avinash BhunjunThursday 30 Nov 2017 7:40 am Dela den här artikeln via facebook Dela den här artikeln via twitter Dela den här artikeln via messenger Vem är den som ansvarar för Bitcoin? (Bild: Getty Images) Det har länge varit ett mysterium bakom ägaren till Bitcoin. Satoshi Nakamoto är aliaset för den virtuella myntens skuggiga skapare, men det har varit en långvarig debatt om vem den personen faktiskt är. Vårt samhälle misslyckades av bankerna, så vi startade vårt eget Bitcoin är en decentraliserad digital valuta, vilket betyder att den inte existerar i den fysiska världen och inte heller har en centralbank som Federal Reserve. Värdet Översikt över Bitcoin Code och bevis på bedrägeri på Bitcoin har ökat de senaste månaderna och nått $ 10 000 på tisdagen. Bitcoins värde har ökat exponentiellt i år och har hoppat med 20 procent under de senaste tre dagarna ensamma.

Det finns också ett begränsat antal bitcoins i världen, enligt Bitcoin.org. Dr Craig Wright hävdade att vara uppfinnaren av Bitcoin (Bild: PA Wire) Endast 21 miljoner bitcoins existerar men detta ses inte som en begränsning eftersom bitcoins kan delas upp i mindre bitar med bitar med 1 000 000 bitar i 1 bitcoin. Bitcoins kan delas upp till 8 decimaler (0.000 000 01) och eventuellt ännu mindre enheter. Bitcoin-vitboken gjordes öppen för allmänheten under pseudonymen av Satoshi Nakamoto. Tesla chef, Elon Musk förnekade att vara Satoshi Nakamoto efter att ha svarat på ett blogginlägg som cirkulerade på flera krypteringsvaluta webbplatser som han var ägaren.

Det har varit flera personer som hävdar att vara Nakamoto. Journalister omger Dorian Prentice Satoshi Nakamoto 2014 (Bild: Getty Images) I december 2013, en bloggare som heter Skye Grey länkad datavetenskapare Nick Szabo till Bitcoin-vitboken, har Szabo nekat att vara Satoshi. Den australiensiska entreprenören Craig Wright berättade för BBC i maj 2016 att han var skaparen av den kontroversiella digitala valutan. BBC sa att Wright gav tekniskt bevis som stödde hans påstående om att använda bitcoins som är känt för att vara ägd av Bitcoins skapare. Wright misslyckades emellertid att leverera sitt löfte för att bevisa sin identitet www.onlinebetrug.net/sv och därefter tog han bort sin blogg och ersatte den med ursäkt och sade att han inte hade modet att fortsätta försöka bevisa sitt fall. En Newsweek journalist identifierade den californiska invånaren Dorian Prentice Satoshi Nakamoto, vars födelse namn är Satoshi Nakamoto, som mannen bakom Bitcoin. Dorian Nakamoto förnekade dock all anslutning till bitcoin och sa att han aldrig hört talas om valutan tidigare.

Forbes journalist Andy Greenberg sa att datavetenskapare Hal Finney kan ha varit en ghostwriter på uppdrag av Nakamoto. MER: PENGAR Vad betyder en körning på pundet? Vad är spelkonjunkturen? Betydelsen bakom förvirrande sikt förklarade Hur mycket har den nationella minimilön ökat med? Finney var en datavetenskapare och pre-Bitcoin kryptografisk pionjär som enligt uppgift var den första personen, förutom Satoshi Nakamoto, att använda Bitcoins programvara. Men Finney förnekade att han var Nakamoto. Den sanna identiteten hos personen eller människorna bakom Bitcoin är fortfarande okänd för idag.

 

«